Een gezonde leefstijl

Wat is Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching richt zich op gezond gedrag en gezonde keuzes maken gedurende de dag.
Het kan heel divers ingezet worden. Het kan zijn dat je zelf wilt afvallen, of dat je huisarts je dit heeft geadviseerd i.v.m. een verhoogd gezondheidsrisico. Of je merkt dat je te weinig beweegt, maar het lukt je niet om er tijd voor te maken. Je ervaart stress in je leven, je slaapt slecht. Je voelt je vaak moe. Je bent op zoek naar rust en meer energie in je lijf. Je kunt wel wat hulp gebruiken.

Werken aan je leefstijl valt niet altijd mee. Momenten van terugval en verleiding liggen op de loer. Omgaan met deze momenten is dan ook een belangrijk onderdeel van het traject. 

Wat is Leefstijl?

Leefstijl is, heel kort gezegd, de manier waarop je leeft. 

Voeding, conditie en beweging, roken, alcohol, ontspanning, en omgaan stress.

Maar er is nog meer belangrijk. Hoe zit je in vel, heb je sociale contacten? Heb je steun en gezelligheid uit de omgeving? En wat zorgt ervoor dat je ’s ochtends zin hebt om op te staan? 

Leefstijlplan

We starten met een kennismaking en daarna een intake gesprek. Tijdens de intake wil ik van alles weten over je staat van gezondheid. En ik wil graag weten wat je coachvraag is.

Je ontvangt van mij op basis van deze informatie een volledig leefstijlplan die je tijdens de coaching en daarna kan gebruiken om mee te werken.

Wat doet een leefstijlcoach

Een leefstijlcoach analyseert en ziet het totale plaatje en begrijpt de samenhang tussen alle leefstijlfactoren.

Een coach sluit aan bij de keuzes die jij wilt maken, wat jij wilt en kunt veranderen. Een Leefstijlcoach is jouw gids en houdt ook een spiegel voor. Daarvoor zijn diverse methodieken beschikbaar. Informatie verzamelen, zoals het bijhouden van een slaap- of eetdagboek hoort er ook bij. Dit geeft inzicht naar ingangen voor mogelijke verbeteringen.

Door coaching kun je betere keuzes maken en je oude gewoontes doorbreken. Op deze manier kan je in stappen je leefstijl verbeteren.